Știați ca o iapa poate naște un mânz o data pe an?

O iapa poate naște un mânz o data pe an, deoarece perioada de gestație este extrem de lungă (11 luni). La naștere, mânzul va cântări între 45 și 90 de kilograme. Mânzul va fi capabil să stea în picioare și să meargă în câteva ore de la naștere.

horse, purebred, nature-8104389.jpg

Iapa va alăpta mânzul timp de aproximativ șase luni. În acest timp, mânzul va consuma lapte de la iapă și va începe să mănânce hrană solidă. La vârsta de șase luni, mânzul va fi suficient de mare pentru a fi despărțit de iapă. Deoarece perioada de gestație este destul de lungă, procesul de reproducere la cai necesită o planificare atentă și o îngrijire adecvată a iapelor însărcinate pentru a asigura nașterea cu succes a mânzului și sănătatea ambelor animale.

Unsprezece luni, atât durează perioada de gestație, înainte de momentul magic. Unsprezece luni de atenție, îngrijire și afecțiune mamei și apoi vine momentul mult așteptat: nașterea noul mânz. Emoțiile acestui moment îi cuprinde pe cei prezenți, indiferent de vârsta și sex, care aistă la acest eveniment. Cu toate că se repetă, nu este niciodată la fel, mereu sunt prezente emoții noi. Vrei sa fli mai mult? (click aici)

Citeşte şi:

Pasiune pentru cai!

Un francez și-a vândut toate proprietățile pentru a se plimba prin Europa într-o rulotă trasă de cai! Francezul, fost membru al comando-ului francez Beretele Verzi,

Citeşte mai mult >

Știați că?

Știați că? Faceți o pauză și citiți știri, curiozități si alte informații utile!   Un cal de dimensiuni medii (450-500 kg) mănâncă aproximativ 7-11 kg

Citeşte mai mult >
Scroll to Top