Blog

horse, rider, equestrian-3165771.jpg

Faceți o pauză și citiți stiri, curiozități si alte informații utile!

Calul (Equus caballus) este un mamifer erbivor copitat de marime considerabila, fiind una dintre cele sapte specii moderne ale genului Equus.

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat, având capacitatea de a percepe și identifica o gamă vastă de sunete. Ei pot distinge cele mai mici schimbări de ton, frecvență și volum ale sunetului. Din acest motiv, comunicarea verbală devine un instrument esențial și util în antrenamentul lor.

Citește mai mult >
Palio di Siena

Palio di Siena: tradiție și spectacol în inima toscanei

Palio di Siena este mult mai mult decât o simplă cursă de cai. Are o puternică componentă istorică, culturală și socială pentru localnicii din Siena. Contradele sunt comunități foarte unite, iar Palio-ul reprezintă o oportunitate de a-și demonstra mândria și identitatea de cartier. Celebrările se întind pe mai multe zile, cu parade, ceremonii și petreceri care implică întregul oraș.

Citește mai mult >
Caii au simțul auzului foarte dezvoltat

Caii au simțul auzului foarte dezvoltat

Caii au un auz foarte fin, putând percepe o gamă largă de sunete, incluzând cele mai mici variații de tonalitate, frecvență și volum. Acesta este motivul pentru care comunicarea verbală este un instrument crucial în antrenamentul lor. Auzul lor este esențial pentru comunicare, precum și pentru detectarea potențialelor pericole.

Citește mai mult >

Primele exemplare de Lipițan au fost aduse în Romania în anul 1874

Primele exemplare de Lipițan, 12 iepe și 2 armăsari au fost aduse în Romania în anul 1874, la Herghelia Sâmbăta de Jos (Făgăraș) într-o zona în care clima era asemănătoare cu cea din localitatea de origine, Lipica, Slovenia. Astăzi caii din rasa Lipițan sunt crescuți, în Romania, într-un efectiv destul de omogen, pentru a se evita consangvinizarea.

Citește mai mult >
După câte zile vede un mânz?

După câte zile vede un mânz?

Mânzii se nasc cu “ochii deschiși”, dar în primele zile de viață, vederea lor este limitată și se concentrează în special asupra mamei. În cele mai multe cazuri, mânzii își deschid ochii complet în decurs de aproximativ o săptămână de la naștere. Procesul de dezvoltare completa a vederii lor are loc rapid, de obicei durează, între 12 și 24 de zile.

Citește mai mult >
Seabiscuit - Cursa Secolului

Filme cu si despre cai

Filme cu si despre cai sunt toate povești frumoase despre viață, dragoste, prietenie și curaj. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe cinematografice de neuitat, vă recomand să vizionați unul dintre aceste filme.

Citește mai mult >

Aboneaza-te la newsletter!

Trulli

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram!

Blog

Scroll to Top