Akhal-Teke: frumusețe și anduranță

Akhal-Teke: frumusețe și anduranță excepționale

Cunoscuți pentru frumusețea lor uimitoare, caii din rasa Akhal-Teke excelează în special la cursele de anduranță. Un exemplar al rasei a demonstrat această abilitate extraordinară în 1935, parcurgând 4330 de kilometri de la Ashkhabad la Moscova în 84 de zile. Traseul includea traversarea deșertului Karakum, unde calul a rezistat trei zile fără apă, sosind la destinație în stare mai bună decât ceilalți participanți.

Caii Akhal-Teke, o rasă veche cu o istorie bogată, își au originile în deșerturile din Asia Centrală. De secole, acești cai au fost apreciați pentru frumusețea lor uimitoare, grația și rezistența excepțională. Renumele lor a crescut considerabil în secolul al XIX-lea, când au fost utilizați de Imperiul Rus pentru curse de anduranță pe distanțe lungi. Caii Akhal-Teke s-au dovedit a fi superiori altor rase, câștigând numeroase competiții și demonstrând o abilitate unică de a parcurge distanțe mari în condiții dificile.

Cursa din 1935 de la Ashkhabad la Moscova este un exemplu uimitor al capacităților extraordinare ale cailor Akhal-Teke. Parcurgerea a 4330 de kilometri în 84 de zile, cu trei zile consecutive fără apă în deșertul Karakum, este o performanță care stârnește admirație. Faptul că la sosirea în Moscova calul era în stare mai bună decât ceilalți concurenți demonstrează nu doar rezistența sa fizică, ci și o forță mentală și o adaptabilitate ieșite din comun.

Akhal-Teke este o rasă de cai specifică Turkmenistanului, fiind simbolul național al acestei țări. Este una dintre cele mai vechi rase de cai din lume având o istorie bogată, datând de peste 2.000 de ani, descălecând direct de la calul turkmen și a fost creată de triburile Tekè care trăiau în oazele Turkmenistanului. Datorită culorii sale strălucitoare a robei, este numit si “calul de aur“. Vrei să afli mai mult despre acesta rasa? Click aici >>>

Citeşte şi:

Big Jake cel mai mare armăsar în viata!

Big Jake are 2 metri și 10 centimetri cântărind 1.180 de kilograme și este din rasa belgiana. Stăpânul lui zice ca în ciuda staturii impunătoare, Jake este un uriaș blând. Are 11 ani și a fost dintotdeauna mare. Lumina zilei a văzut o în Nebraska

Citeşte mai mult >
După câte zile vede un mânz?

După câte zile vede un mânz?

Mânzii se nasc cu “ochii deschiși”, dar în primele zile de viață, vederea lor este limitată și se concentrează în special asupra mamei. În cele mai multe cazuri, mânzii își deschid ochii complet în decurs de aproximativ o săptămână de la naștere. Procesul de dezvoltare completa a vederii lor are loc rapid, de obicei durează, între 12 și 24 de zile.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top