Seabiscuit – Cursa Secolului

Seabiscuit

Seabiscuit – cursa Secolului este un film regizat de Gary Ross în anul 2003 fiind o ecranizare a romanului “Seabiscuit: An American Legend” scrisă de Laura Hillenbrand(1999) bazată pe o întâmplare adevărată. Acțiunea filmului se petrece în America anilor treizeci, în plina criză economică, datorită marii depresii. Tânărul Red Pollard (Tobey Maguire) este lăsat de părinți în grija unui tutore care poate avea grijă de el, deoarece familia lui nu mai are mijloacele de a păstra toți copiii. În același timp, magnatul de automobile Charles S. Howard(Jeff Bridges) este pe culmea succesului economic datorita afacerii lui, dar a suferit o tragedie teribila.

Povestea lui Seabiscuit (click aici pentru a descoperi mai mult) și a echipei sale a captivat publicul și a devenit un simbol al speranței și rezilienței într-o perioadă dificilă a istoriei Americii. Călătoria sa din obscuritate la faima internațională este una dintre cele mai remarcabile povești din lumea curselor cu cai și a inspirat atât cititori cât și spectatori din întreaga lume.

Seabiscuit - Cursa Secolului

Seabiscuit un film regizat de Gary Ross în anul 2003 fiind o ecranizare a romanului “Seabiscuit: An American Legend” scrisă de Laura Hillenbrand(1999) bazată pe o întâmplare adevărată. Acțiunea filmului se petrece în America anilor treizeci, în plina criză economică, datorită marii depresii. Tânără Red Pollard(Tobey Maguire) este lăsat de părinți în grija unui tutore care poate avea grijă de el, deoarece familia lui nu mai are mijloacele de a păstra toți copiii. În același timp, magnatul de automobile Charles S. Howard(Jeff Bridges) este pe culmea succesului economic datorita afacerii lui, dar a suferit o tragedie teribila. Fiul său Frank, moare într-un accident auto. După incident căsătoria lui se destramă.  În același timp, Tom Smith(Chris Cooper), un om care ar putea fi numit ultimul cowboy din țară încearcă să se adapteze la modernitate. Destinele lor se întâlnesc când Howard Smith decide să angajeze un antrenor pentru caii din grajdurile sale. În timpul acestei colaborări, la o cursă de cai, Howard decide să cumpere un cal, care până atunci nu s-a bucurat de o reputație buna, numele lui fiind Seabiscuit. Smith vede în el un campion, în ciuda faptului că este considerat scurt, gras și cu un defect la picior. După ce l-a pus pe picioare, cu un regim alimentar echilibrat și cu ajutorul unor prieteni(un cal alb și un câine), mai rămâne o problema nerezolvata, aceea, de ai găsi un jocheu pe măsură. Aici intra în scena  Pollard care în timpul tinereții sale el a fost boxer și pentru câștiguri suplimentare jocheu. Seabiscuit și Pollard aveau același caracter nervos și Smith, înțelege că cei doi sunt făcuți unul pentru celălalt. Aceasta colaborarea îl va ajuta pe Seabiscuit să devina cel mai mare campion al tuturor timpurilor, câștigând unele dintre cele mai prestigioase curse din SUA, dar și “duelul secolul” împotriva lui War Admiral marele campion al coastei de est și câștiga titlul de cel mai bun cal al anului 1938. Este filmul care a doborât tote barierele posibilului. Acest film iți reda speranța de a trai și de a lupta pentru visele tale. Acțiunea este ca un curcubeu ce redă fericirea, tristețea, speranța și toate sentimentele posibile dacă îmi este permisa metafora. În concluzie pentru a nu vă fura mult timp citind aceste rânduri filmul este o superbă producție și distribuție pe măsura. Vizionare plăcuta!

Seabiscuit – Cursa Secolului este unul dintre filmele cu si despre cai dar există multe filme grozave cu și despre cai. Afla mai mult>>>

Echipa DespreCai.eu

Citeşte şi:

Un artist! (video)

Astăzi am găsit pe Youtube un video cu un nou artist, tânăr, atipic și foarte talentat! Este vorba despre un cal, doar pe un site despre cai nu putea fi vorba despre

Citeşte mai mult >
Scroll to Top