În zilele reci și ploioase, nu este prea plăcut să ne antrenăm în aer liber pentru noi și prietenii noștri cabalini dar evident totul se rezolvă când ne antrenam în manej. Unele sunt funcționale, altele funcționale și primitoare iar altele pur și simplu de vis. Astăzi o sa vă prezentam câteva dintre ele.

Winter Riding School

Locație: Viena, Austria

Arhitect: Joseph Emanuel Fischer von Erlach

Casa pentru spectacole de călărie ale școlii spaniole, Spanische Hofreitschule – Înalta Școală Spaniola de Călărie, acest manej fost construit între 1729 și 1735  de către Joseph Emanuel Fischer von Erlach, arhitect austriac din epoca barocului, și este unul dintre cele mai vechi centre de dresaj de cai din lume. Scăldați de lumina soarelui, pereții albi parca te orbesc orbesc cu nuanțe argintii și aurii, în timp ce candelabre de cristal sclipesc deasupra capului recreind perfect atmosfera baroca a fostei capitale imperiului Austriac.

tur virtual

Centre d’entrainement de Grosbois à Boissy-Saint-Léger

Locație: Boissy-Saint-Léger en Val-de-Marne, France

Acest centru de echitație este găzduit de un castel francez din secolul 17, Château de Grosbois, cumpărat în 1962 de către Société d’Encouragement à l’Elevage du Cheval Français pentru a fi transformat într-o pistă de curse de cai și centru de antrenament. Contrastul dintre lambriuri din lemn de culoare închisă și lumina naturala care patrunde în arena prin și acoperiș și ferestre este uimitoare.

Stork’s Nest Farm

Locație: Republica Cehă

Designer: SGL Projekt

De ce acestă arenă este de vis? Inspirat din cuiburile de barza făcute de cele 90 de berze care au cuib la această fermă în fiecare an. Manejul este construita cu grinzi de lemn arcuite acoperite de policarbonat translucid ca un cuib țesut de bușteni de stejar. Acest design unic, include un instalație pentru iluminatul nocturn în centrul arenei, care permite iluminarea naturală cât și cea artificială oferind în același timp umbră pentru a evita supra încălzirea arenei. Tribunele pot găzdui până la 200 de spectatori.

Grand Central Farm

Locație: North Salem, NY

Arhitect: Jeff Pearson

Cine spune ca interiorul unui manej acoperit crează o atmosfera claustrofobica? Arcade din lemn de stejar, înaltă 55 de metri, dându-i alura unei catedrale, în timp ce radiatoare pot încălzi interiorul pana la 45 de grade.

Reitarena Stubei

Locație: Fulpmes, Austria

Arhitect: AO Architekte

Terasată în deal, arena încorporează un acoperiș înclinat pentru a fi în armonie cu peisajul înconjurător. Structura este închisă de un geam tip “widescreen” care protejează calul și călărețul de intemperii în timp ce dezvăluie priveliștile uimitoare.

Citeşte şi:

Un artist! (video)

Astăzi am găsit pe Youtube un video cu un nou artist, tânăr, atipic și foarte talentat! Este vorba despre un cal, doar pe un site despre cai nu putea fi vorba despre

Citeşte mai mult >
Seabiscuit - Cursa Secolului

Filme cu si despre cai

Filme cu si despre cai sunt toate povești frumoase despre viață, dragoste, prietenie și curaj. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe cinematografice de neuitat, vă recomand să vizionați unul dintre aceste filme.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top