Secretariat – The Impossible True Story

Secretariat: The Impossible True Story este un film biografic dramatic sportiv din 2010 despre Secretariat, calul de curse pursânge, câștigător al Triple Crown-ului în 1973. Diane Lane interpretează proprietara lui Secretariat, Penny Chenery, iar John Malkovich joacă rolul antrenorului, Lucien Laurin.

Este weekend și zilele trecute am văzut un film care m-a impresionat. Secretariat este o producție cinematografica din 2010 de Randall Wallace, care îi vede ca protagoniști pe actorii: Big Red, John Malkovich, Lucien Laurin, Diane Lane și Michalka AJ. Bazat pe o poveste adevărată,  filmul, este cronica unei călătorii incredibile. Secretariat este povestea celebrului cal de curse Big Red care în iunie 1973 stabilește un record de viteza și câștigarea Triplei Coroane.

Gospodină și mamă, Penny Chenery (Diane Lane) acceptă să preia herghelia din Virginia a tatălui ei bolnav, în ciuda lipsei de cunoștințe în ceea ce privește creșterea cailor sau cursele de cai. Împotriva tuturor sorților  Chenery – cu ajutorul antrenorului veteran Lucien Laurin (John Malkovich) – reușește să se impună într-o industrie dominată de bărbați  culminând cu câștigarea pentru prima dată după 25 de ani a Triplei Coroane în ceea ce se poate să fi fost cea mai bună cursă de cai a tuturor timpurilor. Filmul este foarte frumos și nu are vârstă. Are momente în care Big Red te face sa-ți dorești și mai mult victoria, arătând în fiecare cursa chiar dacă ești pe ultimul loc cu multa dăruire și voința poți trece în fata tuturor. Finalul este și mai de apreciat, Big Red arătând ca nu este un cal care poate doar sa recupereze, astfel pleacă de pe primul loc în cursa la o egalitate aproximativa pana în prima turnanta iar linia de finish îl găsește la o distanta destul de mare fata de urmăritori. Dar nu va mai povestesc altele și va las sa vedeți filmul pe care vil recomand. Vizionare plăcută!

Secretariat: The Impossible True Story este un film emoționant și inspirațional care sărbătorește puterea viselor și importanța de a nu renunța niciodată. Este un must-see pentru fanii curselor de cai, filmelor sportive și poveștilor feel-good.

Articole care te-ar putea interesa

Distribuie:

Știați că?

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat, având capacitatea de a percepe și identifica o gamă vastă de sunete. Ei pot distinge cele mai mici schimbări de ton, frecvență și volum ale sunetului. Din acest motiv, comunicarea verbală devine un instrument esențial și util în antrenamentul lor.

Află mai mult
Scroll to Top