Stăpâne, ca să poți avea de la mine cât mai mult de folos asculta-mi aceasta rugăciune:

rugaciune_01

Hrănește-ma cu nutrețuri bune și adapă-ma la timp. Nu uita sa-mi dai ovăz căci din acesta îmi trag puterea pentru a putea fugi repede asa cum iți place ție.

După ce am terminat lucrul curata-mi sudoarea și praful, da-mi adăpost curat, uscat, luminos, care sa ma pună la adăpostul vântului și al ploii. Ai grija sa fiu ținut curat pentru a nu ma năpădi păduchii și raia.

Vorbește-mi cu blândețe și mângăie-ma ca sa pot lucra cu voie buna. Nu ma bate cu biciul când pornim de acasă și nu trage de hățuri când mergem la vale.

Când ți se pare ca nu sunt ascultător  nu ma bate. Cercetează mai întâi hățurile spre a te asigura ca sunt în ordine și uita-te dacă nu cumva potcoavele îmi rănesc picioarele.

Dacă nu vrea sa mănânc  cauta-ma în gura căci se poate ca pricina care ma împiedica sa mestec sa fie o rana sau crestarea nererugata a dinților.

Nu tăia coada căci ma lipsești de singura mea arma de apărare contra muștelor supărătoare. Când sunt bolnav nu ma lasă sa ma chinuiesc, ai mila de mine și cheamă cât mai neîntârziat medicul sa ma cerceteze.

Iar când bătrânețea ma face neputincios nu ma osândi sa mor de foame și nici nu ma da pe mana unui căruțaș fără suflet. Când nu mai sunt de nici un folos, decât sa trăiesc chinuit, omoară-mă, fără sa sufăr mult, căci Dumnezeu nu ma socotește asta păcat ci fapta buna.

Sursa: internet

Citeşte şi:

Seabiscuit - Cursa Secolului

Filme cu si despre cai

Filme cu si despre cai sunt toate povești frumoase despre viață, dragoste, prietenie și curaj. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe cinematografice de neuitat, vă recomand să vizionați unul dintre aceste filme.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top