Un accesoriu interesant!

accesoriu interesant_01Este ceva normal pe cei de care trăiesc în zone urbane să vadă lumini la biciclete, mașini și alte mijloace de transport moderne pe timp de noapte. Dar să ne imaginam mașini fără lumini noaptea?!? Ar fi o adevărata tragedie deplasarea pe timp noaptea. Dar cineva s-a gândit sa aplice acelaș concept de siguranța și asupra cailor. Rezultatul, un accesoriu interesant, care poate fi foarte util. Aceasta idee a fost pusa în practica de Sami Gross, după un eveniment mai putin fericit. Un prieten de-l lui Sami, care calarea pe timp de noapte a fost lovit de o mașină și el și calul au fost răniți.

 [su_quote cite=”Sami Gross”]În fiecare zi, cei care călăresc sau merg cu caii pe drumuri publice sunt în pericol. Cel mai adesea, și în funcție de perioada anului, călăreții împreună cu calul lor sunt nevoiți să se întoarcă la asfințit acasă. În ciuda farurilor de mici dimensiuni, felinare, veste reflectorizante sau alte metode folosite noaptea sunt destul de ineficiente, și fără iluminare corespunzătoare, caii sunt adesea văzuți de către automobiliștii când este deja prea târziu. Luminile din spate calului vor schimba modul în care vom vedea cai și călăreții lor, în orice moment al zilei… sau de noapte. – Sami Gross[/su_quote]

Gross a dedicat patru ani acestui proiect folosind diferite materiale și diferite forme. Cea mai mare problemă că luminile erau suficient de luminoase dar menținând în același timp un consum mic de energie și implicit o autotomie extinsa. Produsul rezultat este format din șase benzi de LED-uri atașate la o unitate care conține un procesor și acumulator de dimensiuni reduse, care oferă o autonomie de 15 ore. De asemenea, există posibilitatea schimbării culorii și trei setări diferite de reglare a luminozității ledurilor si sunt vizibile de la o distanta de aproximativ 800 de metri. Pentru durabilitate maxima, totul este sigilat pentru a rezista împotriva intemperiilor sau altor situații care pot apărea.

accesoriu interesant

accesoriu interesant_03

accesoriu interesant_05

Sursa: Tail Lights

Echipa DespreCai.eu

Citeşte şi:

Seabiscuit - Cursa Secolului

Filme cu si despre cai

Filme cu si despre cai sunt toate povești frumoase despre viață, dragoste, prietenie și curaj. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe cinematografice de neuitat, vă recomand să vizionați unul dintre aceste filme.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top