Hidalgo și Oceanul de Foc

Hidalgo și Oceanul de Foc este un  film de aventura, producție a anului 2004, regizat de Joe Johnston (click pentru trailer), a cărui acțiune se desfășoară la sfârșitul sec. al XIX-lea, mai precis în anul 1897. În distribuția filmului îi regăsim pe: Viggo Mortensen, cunoscut în principal pentru interpretarea personajului Aragon din trilogia “Lord of the Rings”, binecunoscutul actor Omar Sharif și o prezenta ecvestra nelipsita, Hidalgo, mustang veritabil.

hidalgo_01

După cum spuneam, Hidalgo este un film de aventură, având la baza legenda personală a unui bărbat care, trecând printr-o încercare crâncenă, vrea să se descopere pe sine însuși. Subiectul peliculei cinematografice îl constituie povestea vieții lui Frank T. Hopkins, legenda creată în jurul acestuia fiind cea a unuia dintre cei mai vestiți cowboys care au cutreierat Vestul Sălbatic, la finele secolului al XIX-lea. Este povestea care aduce laolaltă două lumi foarte diferite, respectiv cea a Vestului American și a crescătorilor de cai pur-sânge, din Peninsula Araba. Departe de tărâmurile natale, Frank T. Hopkins și partenerul acestuia, calul Hidalgo, se angrenează într-o cursă ”a soarelui și a morții”, peste desertul încins, supranumit, pe bună dreptate, Oceanul de Foc. Umăr la umăr, cu concurenți care vânează victoria, pentru Frank nu mai este doar o chestiune de mândrie sau onoare, ci o cursă a supraviețuirii într-o încercare ce pare imposibilă.

Explorează fascinanta poveste a prieteniei dintre om și cal în filmul Hidalgo și descoperă și alte producții cinematografice captivante despre aceste nobile creaturi! Clic aici pentru a descoperi alte filme despre cai pe marele ecran!

Citeşte şi:

Caii au simțul auzului foarte dezvoltat

Caii au simțul auzului foarte dezvoltat

Caii au un auz foarte fin, putând percepe o gamă largă de sunete, incluzând cele mai mici variații de tonalitate, frecvență și volum. Acesta este motivul pentru care comunicarea verbală este un instrument crucial în antrenamentul lor. Auzul lor este esențial pentru comunicare, precum și pentru detectarea potențialelor pericole.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top