Hidalgo și Oceanul de Foc

Hidalgo și Oceanul de Foc este un  film de aventura, producție a anului 2004, regizat de Joe Johnston (click pentru trailer), a cărui acțiune se desfășoară la sfârșitul sec. al XIX-lea, mai precis în anul 1897. În distribuția filmului îi regăsim pe: Viggo Mortensen, cunoscut în principal pentru interpretarea personajului Aragon din trilogia “Lord of the Rings”, binecunoscutul actor Omar Sharif și o prezenta ecvestra nelipsita, Hidalgo, mustang veritabil.

hidalgo_01

După cum spuneam, Hidalgo este un film de aventură, având la baza legenda personală a unui bărbat care, trecând printr-o încercare crâncenă, vrea să se descopere pe sine însuși. Subiectul peliculei cinematografice îl constituie povestea vieții lui Frank T. Hopkins, legenda creată în jurul acestuia fiind cea a unuia dintre cei mai vestiți cowboys care au cutreierat Vestul Sălbatic, la finele secolului al XIX-lea. Este povestea care aduce laolaltă două lumi foarte diferite, respectiv cea a Vestului American și a crescătorilor de cai pur-sânge, din Peninsula Araba. Departe de tărâmurile natale, Frank T. Hopkins și partenerul acestuia, calul Hidalgo, se angrenează într-o cursă ”a soarelui și a morții”, peste desertul încins, supranumit, pe bună dreptate, Oceanul de Foc. Umăr la umăr, cu concurenți care vânează victoria, pentru Frank nu mai este doar o chestiune de mândrie sau onoare, ci o cursă a supraviețuirii într-o încercare ce pare imposibilă.

Explorează fascinanta poveste a prieteniei dintre om și cal în filmul Hidalgo și descoperă și alte producții cinematografice captivante despre aceste nobile creaturi! Clic aici pentru a descoperi alte filme despre cai pe marele ecran!

Citeşte şi:

Scroll to Top