Gimnastica ecvestra – gratie și forță! (Foto/Video)

În cazul în care călăria nu este chiar cea mai solicitanta activitate din lume, gimnastica ecvestra este, asa cum o vor arata și imaginile și videoclipul care urmează! Este practicata în toată lumea și este considerata o proba proprie în cadrul jocurilor ecvestre. După cum o spune și numele, gimnastica ecvestra, este gimnastica și dans pe spatele unui cal. Originile sale sunt destul de neclare,  existând doua ipoteze. Prima ca provine din Roma antica iar a doua  unii alocându-i o provenința de origine greceasca(insula Creta). Un lucru, este sigur, aceasta manifestare datează de peste 2.000 de ani și îmbracă încă forma unui sport captivant și extrem. Gimnastica ecvestra este populara mai ales în tari precum Germania și Franța, bucurându-se de destui adepți și în alte parți de lume, cum ar fi Brazilia, Australia și SUA.

[wppa type=”album” album=”1″][/wppa]

În competiții, atleții concurează atât singuri, cât și în echipe de doi sau mai multi participanți. Atât gimnaștii cât și cabalinele sunt notați conform performantelor, primind note de la 0 la 10. Începătorii își executa exercițiul în timp ce calul merge, în timp ce-i care intra la categoria  profesioniști executa exercițiile în timp ce animalul este la trap sau galop. Caii folosiți pentru gimnastica ecvestra sunt special antrenați pentru acest lucru, fiind controlați în timpul exercițiilor de un dresor care le impune o mișcare circulara cu diametrul de 15 metri.

Sursa: Odditycentral

Echipa DespreCai.eu

 

Citeşte şi:

Akhal Teke, calul de aur!

Probabil multi dintre voi ați văzut deja acest cal minunat, din rasa Akhal Tekke. Este un cal special, care iți poate place sau nu. Are o linie  supla, eleganta și au ceva fantastic parca

Citeşte mai mult >
Scroll to Top