Săritura peste obstacole (hipism)

Săritura peste obstacole (hipism)

Săritura peste obstacole (hipism) nu a luat naștere ca un sport, ci ca o necesitate. La începutul secolului XIX-lea, comercianții de cai din țările anglo-saxone amplasau obstacole de-a lungul unui traseu stabilit anterior, cu scopul de a permite potențialilor cumpărători să observe calitățile cailor oferiți spre vânzare.

În secolul al XIX-lea, când comercianții de cai din țările anglo-saxone doreau să-și prezinte caii în mod eficient potențialilor cumpărători, au început să organizeze prezentări în care calul era condus peste diverse obstacole pentru a arăta calitățile sale de săritor și abilitățile sale fizice. Aceste prezentări au ajutat cumpărătorii să vadă cum se descurcă calul în situații care ar putea apărea în timpul utilizării sale practice, precum săritura peste garduri sau alte obstacole naturale.

Treptat, aceste demonstrații au evoluat într-o activitate mai formală și competitivă, cu reguli și standarde stabilite pentru săriturile peste obstacole (hipism). În anii următori, săritura peste obstacole a devenit din ce în ce mai populară ca sport, atrăgând atenția pasionaților de cai și concurenți din întreaga lume. În 1869, a avut loc prima competiție oficială de sărituri peste obstacole (hipism) la Dublin, Irlanda, marcând începutul dezvoltării sportului în forma sa modernă.

De atunci, hipismul a devenit o disciplină importantă în lumea ecvestră, fiind prezentă la Jocurile Olimpice și la numeroase competiții internaționale. Sportul se bazează pe abilitatea calului și a călărețului de a trece peste obstacole fixe sau mobile, cu înălțimi și dificultăți variate. Cei mai buni săritori peste obstacole sunt cunoscuți pentru precizia, viteza și agilitatea lor în abordarea traseului de sărituri.

Astăzi, hipismul este una dintre cele mai recunoscute și spectaculoase discipline ecvestre, atrăgând atât amatori cât și profesioniști în competiții de la nivel local până la cel mondial.

Galerie foto & video:  Săritura peste obstacole (hipism)

Longines Global Champions Tour Grand Prix | London 2023

Citeşte şi:

Lucky Luke

Lucky Luke, Într-un oraș unde nelegiuiții își fac de cap, Lucky Luke, cel mai rapid pistolar di vest, își face apariția împreună cu partenerul sau,

Citeşte mai mult >
Scroll to Top