Secretariat, regele cailor Pur Sânge Englez

Secretariat

Secretariat, regele cailor din rasa Pur Sânge Englez. Secretariat sau “Big Red” a atins viteza de 64 km/oră. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni cai din rasa pursânge din toate timpurile. În anul 1999, ESPN l-a desemnat pe Secretariat al 35-lea atlet al secolul XX.

Secretariar, cel mai rapid cal din lume

Secretariat a fost un celebru cal de curse american (Virginia, 30 martie 1970 – Kentucky, 4 octombrie 1989), cunoscut și sub numele de “Big Red” datorită culorii sale roșii aprinsă. El a devenit unul dintre cei mai remarcabili cai de curse din istorie, realizând performanțe remarcabile în anii ’70.

Secretariat a câștigat Triple Crown-ul în 1973, ceea ce înseamnă că a reușit să câștige cele trei curse de cai de top din Statele Unite: Kentucky Derby, Preakness Stakes și Belmont Stakes. Recordul său în Belmont Stakes, unde a câștigat cu o diferență de 31 de lungimi, rămâne un record până în ziua de azi.

A fost considerat unul dintre cei mai rapizi cai de curse și a captivat imaginația oamenilor datorită performanțelor sale extraordinare și a personalității sale carismatice. Secretariat a fost imortalizat într-un film numit “Secretariat: The Impossible True Story” din 2010, care a relatat povestea lui și cariera sa în lumea cursei de cai.

Galerie foto Secretariat

Citeşte şi:

Agrement la Vatra-Dornei

Vatra Dornei este un municipiu cu aproximativ 17.000 de locuitori, situat în județul Suceava, în nord-estul României. Municipiul se află la confluența râurilor Bistrița Aurie

Citeşte mai mult >
Scroll to Top