Secretariat, regele cailor Pur Sânge Englez

Secretariat

Secretariat, regele cailor din rasa Pur Sânge Englez. Secretariat sau “Big Red” a atins viteza de 64 km/oră. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni cai din rasa pursânge din toate timpurile. În anul 1999, ESPN l-a desemnat pe Secretariat al 35-lea atlet al secolul XX.

Secretariar, cel mai rapid cal din lume

Secretariat a fost un celebru cal de curse american (Virginia, 30 martie 1970 – Kentucky, 4 octombrie 1989), cunoscut și sub numele de “Big Red” datorită culorii sale roșii aprinsă. El a devenit unul dintre cei mai remarcabili cai de curse din istorie, realizând performanțe remarcabile în anii ’70.

Secretariat a câștigat Triple Crown-ul în 1973, ceea ce înseamnă că a reușit să câștige cele trei curse de cai de top din Statele Unite: Kentucky Derby, Preakness Stakes și Belmont Stakes. Recordul său în Belmont Stakes, unde a câștigat cu o diferență de 31 de lungimi, rămâne un record până în ziua de azi.

A fost considerat unul dintre cei mai rapizi cai de curse și a captivat imaginația oamenilor datorită performanțelor sale extraordinare și a personalității sale carismatice. Secretariat a fost imortalizat într-un film numit “Secretariat: The Impossible True Story” din 2010, care a relatat povestea lui și cariera sa în lumea cursei de cai.

Galerie foto Secretariat

Citeşte şi:

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat

Caii au un simț al auzului extrem de dezvoltat, având capacitatea de a percepe și identifica o gamă vastă de sunete. Ei pot distinge cele mai mici schimbări de ton, frecvență și volum ale sunetului. Din acest motiv, comunicarea verbală devine un instrument esențial și util în antrenamentul lor.

Citeşte mai mult >

Știați cât mănâncă un cal?

Un cal de dimensiuni medii (450 – 500 kg) mănâncă aproximativ 7 – 11 kg de hrană pe zi și bea, în medie, 38 – 45 de litri de apa. Cantitatea exactă de hrană și apă necesare variază în funcție de nivelul de activitate al calului, tipul de hrană, metabolism și temperatura ambientală.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top