Koda, cel mai mic cal din Australia

koda

Cel mai mic cal din Australia este mai mic decât un câine labrador, cântărind numai 35 de kg și putând fi transportat fără mari bătăi de cap pe bancheta din spate a unei mașini mici. Pe numele sau Koda, poneiul trăiește într-un domeniu al spitalului veterinar Yarrambat din orașul australian Victoria. Nu de puține ori, cei care-l observa au impresia ca au de-a face cu o ingenioasa jucărie japoneza care funcționează pe baza de baterii și este mânuita prin telecomanda. Căluțul, care face parte dintr-o rasa de ponei american, a fost menit dintotdeauna sa fie mic, însa în afara de faptul ca este ponei, la naștere a fost diagnosticat cu o boala care-l împiedică să crească normal. Cu alte cuvinte, Koda este un ponei… pitic. În vârstă de 12 luni, poneiul a trecut printr-o serie de operații, din cauza afecțiunii sale și-a rupt de câteva ori picioarele, a avut probleme respiratorii și multe altele, însă pe toate le-a depășit cu bine, gratie personalității sale, spun medicii. “Este un căluț foarte prietenos și jucăuș, precum un cățel, dar în același timp are o mulțime de tabieturi, ca o pisica bătrână”, declara Andy Lynch, doctorul care-l are în grija pe Koda.

koda mix

Echipa DespreCai.eu

Citeşte şi:

Un artist! (video)

Astăzi am găsit pe Youtube un video cu un nou artist, tânăr, atipic și foarte talentat! Este vorba despre un cal, doar pe un site despre cai nu putea fi vorba despre

Citeşte mai mult >

Primele exemplare de Lipițan au fost aduse în Romania în anul 1874

Primele exemplare de Lipițan, 12 iepe și 2 armăsari au fost aduse în Romania în anul 1874, la Herghelia Sâmbăta de Jos (Făgăraș) într-o zona în care clima era asemănătoare cu cea din localitatea de origine, Lipica, Slovenia. Astăzi caii din rasa Lipițan sunt crescuți, în Romania, într-un efectiv destul de omogen, pentru a se evita consangvinizarea.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top