Mic dicționar de obiceiuri ciudate ale cailor!

1. Pirueta panicată

01_The Panicked Pirouette

Se întâmplă atât de repede încât nu vă da-ți seama până când nu ați căzut și stați nemișcați de câteva secunde.

2. Adevărata vocație: rodeo

02_The Rodeo Bronc

Acel moment când te întrebi dacă calul încearcă să iți spună că și-a găsit adevărata vocație.

3. Dresaj de mare clasa!

03_The Wannabe Grand Prix Dressage Horse

Este prea speriat pentru a merge mai înainte, dar nu destul de calm să stea pe loc, în schimb, el execută un dans de step rapid în loc, punând orice mare dansator la respect. Ce bine ar fi dacă calul tău ar executa aceste piafe la comanda ta.

4. Tele-portarea laterală

04_The Horizontal Teleport
În urma cu câteva milisecunde, există un cal sub voi iar în secunda următoare calul se materializează la aproximativ 50 de metri la dreapta iar tu ești nevoit sa dai piept cu realitatea și forța gravitațională.

5. Tele-portarea pe verticala

05_The Vertical Teleport
Similară cu tele-portarea laterală, calul brusc sare în sus dând un nou sens refrenului: “Cât de sus, cât de sus, cât de sus, pot eu să sar!”

6. Înapoi cu viteza luminii…

06_Back That Thang Up
Văzând sau crezând că vede, un monstru fioros gata să-l mănânce, calul cu toată viteza lui începe brusc sa dea înapoi. Sunt sigur că dacă ar putea, ar lansa și o fumogenă pentru a-și  masca retragerea și pierde urma.

7. Frâna de mana!

07_Strike a Pose and Snort Like You Mean It
Mulți dintre noi suntem familiari cu această tactică: fixează în pământ toate cele patru picioare, se uită atât de intens încât ochii s-ar sa iasă de pe orbita, și emite, un fornăit categoric la cel vinovat pentru acesta reacție. Nu păcălește pe nimeni, dar cel puțin din acel loc nu pleacă nicăieri… dacă el nu decide altfel!

8. Se mai întâmplă…

08_Getting the Heck Outta Dodge_mod
Aici vorbim despre o combinație de situații descrise mai sus. Dacă nu suntem atenți, dotați cu o viteza de reacție fulgerătoare și picioare de otel se poate întâmpla…

 

Articole care te-ar putea interesa

Pasiune pentru cai!

Un francez și-a vândut toate proprietățile pentru a se plimba prin Europa într-o rulotă trasă

Levi si Tom

Levi, un armăsar negru in vârstă de 14 ani nu vrea sa se despartă nici

Distribuie:

Știați că?

Știați că?

Știați că? Faceți o pauză și citiți știri, curiozități si alte informații utile!   Un cal de dimensiuni medii (450-500 kg) mănâncă aproximativ 7-11 kg de hrană pe zi și bea, în medie, 38-45 de litri de apă. Vârsta se poate afla studiind dinții unui cal. Caii din cursele de viteza pot atinge

Află mai mult
Scroll to Top