Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic

Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic a fost lansat pe 24 mai 2002 produs de DreamWorks Animation. Filmul povestește aventurile unui armăsar sălbatic pe nume Spirit, care trăiește liber în preriile Americii de Nord. Spirit este prins de coloniștii americani și dus într-un oraș de pe graniță. Acolo, el îl întâlnește pe Little Creek, un tânăr indian care îl ajută să scape. Spirit și Little Creek pornesc într-o călătorie pentru a-și găsi drumul spre casă.

Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic

Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic Film de animație care prezintă povestea unui armăsar liber pe nume Spirit. O poveste fantastica și una din puținele animații care a reușit sa  ne impresioneze pe care îl recomandăm cu plăcere tuturor. Un film excepțional pentru cei mici, adulți pe scurt pentru toată familia ideal pentru sfârșitul de săptămână. Filmul prezintă aventurile unui cal sălbatic și nesupus care călătorește prin zonele pustii și nedomesticite ale Americii. Întâlnind omul pentru prima data în condiții dramatice atunci când acesta vrea  sa-l rupă de familie și locurile natale Spirit refuză să se lase îmblânzit provocând adevărate conflicte și pierderi materiale. Nici măcar atunci când se împrietenește cu un tânăr indian pe nume Little Creek, Spirit nu renunță la dorința de a fi liber acolo unde s-a născut și alături de turma lui. Curajosul armăsar descoperă dragostea atunci când o întâlnește pe Rain, o iapa foarte frumoasa, și va deveni unul dintre cei mai mari eroi ai vestului sălbatic.  Matt Damon, câștigător al premiului Oscar asigura povestirea acțiunii la persoana întâi de către personajul principal, mai poate fi recunoscuta vocea lui James Cromwell, nominalizat la Oscar pentru Babe, acesta având rolul ambițiosului colonel de cavalerie, hotărât sa-l îmblânzească pe Spirit. Actorul american Daniel Studi, provenit dintr-un trib indian oferă vocea personajului Little Creek. Cu o coloana sonora excepțională compusa de Hans Zimmer, câștigător al Oscarului cu The Lion King, cu melodii ale lui Bryan Adams, câștigător al premiului Grammy și de trei ori nominalizat la Oscar (The Mirror Has Two Faces, Don Juan De Marco, Robin Hood: Prince of Thieves).

Iată câteva dintre subiectele abordate în film:

  • Importanța libertății
  • Relația dintre om și animal
  • Importanța naturii
  • Importanța prieteniei
  • Importanța familiei

Echipa DespreCai

Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic

Articole care te-ar putea interesa

Pasiune pentru cai!

Un francez și-a vândut toate proprietățile pentru a se plimba prin Europa într-o rulotă trasă

Arene de vis!

În zilele reci și ploioase, nu este prea plăcut să ne antrenăm în aer liber

Rugăciune

Stăpâne, ca să poți avea de la mine cât mai mult de folos asculta-mi aceasta rugăciune: Hrănește-ma cu nutrețuri bune și adapă-ma la timp.

Distribuie:

Știați că?

Știați cât mănâncă un cal?

Un cal de dimensiuni medii (450 – 500 kg) mănâncă aproximativ 7 – 11 kg de hrană pe zi și bea, în medie, 38 – 45 de litri de apa. Cantitatea exactă de hrană și apă necesare variază în funcție de nivelul de activitate al calului, tipul de hrană, metabolism și temperatura ambientală.

Află mai mult
Scroll to Top