Lecție de anatomie!

Gillian Higgins, în vârstă de 27 de ani, și-a petrecut doi ani din viață pictând toate sistemele anatomice ale cailor, chiar pe corpul acestora. Picturile lui Higgins, realizate în scop educațional și cu o vopsea specială, prezintă sisteme precum cel osos, digestiv, muscular, respirator și reproducător, ca parte a unei metode originale de predare. Cu structurile scheletice desenate și mușchi reprezentați, caii par că s-au îmbrăcat în costume de Halloween. Este vorba despre o adevărată operă de artă pe patru picioare, menită să îi învețe pe cei interesați tot ce trebuie știut despre anatomia acestor animale conform transmite Telegraph. Nu este de mirare că un animal cu 205 oase și 700 de mușchi poate să creeze probleme de memorare celor care îi studiază anatomia. Abordarea lui Higgins s-a dovedit pe cât de atipică, pe atât de eficientă, pentru că studenți la facultățile de medicină veterinară, antrenori de cai, organizatori de evenimente de profil, cât și membrii ai cluburilor de dresaj cabalin participă la cursurile susținute de campioană, arătându-se impresionați.

lecţie de anatomie_02

«“Să pictezi structura osoasă și musculatura pe corpul calului chiar ajută la înțelegerea eficientă a anatomiei animalului. Omul care lucrează cu un cal va ști mai bine ce se întâmplă cu organismul acestuia, cu fiecare mișcare pe care o face”», explică Gillian Higgins. Autoarea metodei este și terapeut sportiv, ideea venind-i în urmă cu trei ani, după absolvirea unui curs al Royal Agricultural College din Cirencester, Gloucestershire.Folosind culori de vopsea hipoalergenică pe baza de apă, ușor de spălat ulterior, Higgins reușește ca, în aproximativ patru ore, să picteze structura osoasă pe o parte și cea musculară pe cealaltă parte a corpului animalului. De obicei, modelele cabaline pe care le pictează Higgins sunt Freddie Fox, în vârstă de 12 ani și Henry, de șase ani. Dacă este nevoită să călătorească pentru a face demonstrații în străinătate, ea, apelează la centrele locale, care aleg cele mai potrivite exemplare. Caii deschiși la culoare sunt cei mai potriviţi, pentru că vopseaua se observă clar pe corpul lor. «“Freddie Fox este cel mai bun model, pentru că are temperamentul potrivit și adoră să fie în centrul atenției, în timpul demonstrațiilor. Caii nu sunt deranjați să fie pictați, este ca și cum i-ai țesala”», mai spune Higgins, câștigătoarea unei medalii de aur la un campionat studențesc de echitație, în 2006. Mai multe detalii găsiți pe siteul Horses Inside Out și Facebook.

lecţie de anatomie_01

lecţie de anatomie_03

lecţie de anatomie_05

lecţie de anatomie_06

Echipa DespreCai.eu

Citeşte şi:

Horse Surfing

Horse Surfing este un sport recent adăugat pe lista de sporturi extreme bizare. Este similar cu kite-surfing și wakeboarding, ale căror placi au fost adaptate pentru

Citeşte mai mult >
Scroll to Top