Sa Coeur, cel mai scump cal vândut în 2012!(Psi-Auktion)

Se numește Sa Coeur și a fost achiziționat în urma unei licitații la a 33 ediție a târgului “Performance Sales International”(Psi-Auktion) în Germania pentru o valoare de nu mai puțin de 2.310.000 de euro fiind tranzacția record a târgului în anul 2012 pentru un cal de 5 ani. Cumpărătorul a rămas anonim, calul fiind achiziționat pe 9 decembrie 2012 și unele zvonuri spuneau ca a fost cumpărat de un print englez pentru a fi încălecat dar se pare că nu a fost așa. Noul proprietar l-a lăsat pe Sa Coeur în Germania pentru a continua antrenamentele cu Eva Möller.

Sa Coeur_02

Sa Coeur este un campion mondial la categoria sa(5 ani) titlu obținut în luna august 2012 sub comanda lui Eva Möller la campionatele mondiale de dresaj de la Verden(World Breeding Dressage Championships). Un cal extraordinar, are roba de culoare roib închis, părinții săi fiind Sir Donnerhall și Don Davidoff.

Echipa DespreCai.eu

Citeşte şi:

Primele exemplare de Lipițan au fost aduse în Romania în anul 1874

Primele exemplare de Lipițan, 12 iepe și 2 armăsari au fost aduse în Romania în anul 1874, la Herghelia Sâmbăta de Jos (Făgăraș) într-o zona în care clima era asemănătoare cu cea din localitatea de origine, Lipica, Slovenia. Astăzi caii din rasa Lipițan sunt crescuți, în Romania, într-un efectiv destul de omogen, pentru a se evita consangvinizarea.

Citeşte mai mult >
Scroll to Top